Založ si blog

Platené výlety do koncentrákov zaplatia vlastne naši učitelia

Naši najmúdrejší, najvzdelanejší a najlepšie informovaní, ba i platení občania – poslanci, idú bojovať proti M. Kotlebovi, okrem iného aj tým, že vyzvú vládu, aby školské poznávacie výlety do koncentračných táborov, štátna kasa študentom plne hradila. Vraj, aby sa aj takto (názorná pomôcka?!) zabránilo šíreniu fašizmu, s cieľom, znížiť volebné preferencie M. Kotlebu. Prečítal som si blog Branislava Fábryho (brankof.blog.pravda.sk), ktorý odporúčam všetkým, na doplnenie historických poznatkov, k získaniu objektívneho pohľadu na predmetnú problematiku. Verím, že ak chceme, aby naši študenti rozumeli tomu, čo všetko predchádzalo až do dnešných dní, tak minister školstva P. Plavčan doplní výučbu literárneho jazyka aj o diela niektorých štúrovcov, týkajúcich sa ich postojov k židovskému živlu na Slovensku.

Pamätáte sa na výrok premiéra R. Fica, že: „Aj vrece zemiakov porazí pána Kotlebu“, keď medzi ním a jeho človekom, pánom V. Maňkom, prebiehal volebný boj o post banskobystrického župana? A kde je dnes pán M. Kotleba? Už za túto nesmierne amatérsku, žlčovitú, nehovoriac o urážlivej politologickej prognóze, by sa mal všetkým ospravedlniť. Lebo nedosiahol nič iné, len poriadne nahneval aj tých, ktorí by dnes poslanca NR SR, župana BB, možno ani neboli nikdy volili. Pán Fico vlastne ukázal, že nie je žiaden štátnik vyššieho intelektuálneho (?), alebo len vzdelanostného (?) rozmeru, lebo toto by, v rámci politického marketingu, nikdy, nikto nemal urobiť. Jedine v prípade, že si cielene prial prehrať, tak už teraz sa mu veľmi ospravedlňujem. Potom tiež musím zároveň uznať, že je skutočne geniálny stratég rozmeru politického šachového veľmajstra.

Zatiaľ však len ukázal, že ako on, minister zahraničných vecí, tak aj ostatné politické figúrky v podobe (najmä) predsedov niektorých politických strán, sú v tesnom náručí nášho „staršieho“, vlastne, len silnejšieho politického „Brata!“, ktorý Európu (a nielen ju) „chráni“ od „Ríše zla“ – už od roku 1945 – budovaním stále modernejších a modernejších vojenských základní a ich postupným, čoraz pevnejším a pevnejším sťahovaním sa, čoraz bližšie a bližšie k Rusku. Ba čo najbližšie, najlepšie 70 km od baltickej základni v Kaliningrade, ako tomu bolo pred niekoľkými dňami, keď tam priplával americký vojenský krížnik Donald Cook. (Viete si predstaviť, aby od lietadla, v ktorom letí americký minister obrany, lietali len 2 km, napríklad ruské SU 29, ako tomu bolo, keď letel minister obrany Ruska Sergej Šojgu v roku 2013, práve do Kaliningradu a v tejto vzdialenosti krúžili okolo neho americké Eurofighter Typhoon? Mimochodom, a viete tiež, aká je odtiaľ vzdialenosť do Washingtonu? Len 3 789 míľ!).

Aj tu, obdobne, ako tomu bolo v Čiernom mori, preleteli nad tým istým krížnikom (D.C. asi doplnil stav mužstva, lebo 29 ich vtedy, po tomto „incidente“ a veľmi rýchlom zakotvení v Rumunsku, odišlo, psychicky zrútených, rovno do zálohy) dve SU-24, ktoré opäť vypli, čiže oslepili radary a doplnená námorná „pechota“, ako písali ruské noviny, sa mohla len prizerať vyššej ruskej pilotáži, natiahnutá v pamperskách. A to vôbec ani netušili, že súčasne pod ich krížnikom plávala jedna z najmodernejších (ruských) ponoriek sveta…

Prečo to všetko? Aby USA „len“ vyvolali iné, ďalšie zámienky, ktoré mediálne použijú, aké si vymysleli a zrealizovali v Gruzínsku, Osetsku, Čečensku, Ukrajine, Sýrii, Iraku, Afganistane, Kosove, Egypte, Líbyi a potom všade nasťahujú svojich udatných „mierotvorných“ vojačikov, len aby sme my, občania, dobre spávali. A zbrojárske firmy len aby dobre zarábali… Viete koľko stoja denné výdavky USA na chod svojich vojsk v celom svete? 1,5 mld. dolárov!

Ak teda budeme vyhadzovať peniaze, namiesto zvýšenia platov učiteľom, na povinné školské výlety do koncentračných táborov, potom navrhujem, v rámci objektívneho pohľadu na svet, aby boli študentom aj hradené návštevy gulagov v bývalom ZSSR, kde ich veliteľmi boli zásadne len židia a kde zomrelo asi 20 a niektoré historické pramene hovoria až o 30 miliónoch mŕtvych (od roku 1917 do roku 1941!), cesty do srbskej „časti“ Kosova, Vietnamu (Dien Bien Fu, porážka Francúzska), Hirošimy, posledných osád amerických indiánov, mexickej hranice z pred roka 1848, Palestíny s výkladom, koľko území jej bolo priznaných a koľko je dnes okupovaných, ale aj dvoch utečeneckých táborov Šabra a Šatila v Libanone, kde zahynulo 5000, prevažne detí a žien. A nech sa naši, málo kazuistikou poznačení študenti oboznámia, prečo sa dodnes zo strany Izraela nenaplnila rezolúcia Bezpečnostnej rady OSN 242, po 6-dňovej vojne 5. jún 1967, kedy izraelskí vojaci obsadili (okrem iných území), aj Golanské výšiny, ktoré ani dnes nechcú opustiť, ba súčasný premiér štátu Izrael tvrdí, že už budú len ich pevnou súčasťou, lebo Sýria už nie je to, čím bývala…

Veď ani Rusko nie je dnes to, čo kedysi bývalo! Aká pokrivená analógia?! Aké pádne, novodobé, militantné, okupačné argumenty! Aký politický extrémizmus. Tak teda skúste zobrať späť, „zlodejovi“ – Rusku, americkými zbraňami po zuby ozbrojení „priatelia“ z Ukrajiny, z USA, ich historickú zem – Krym, ktorý bol a vždy aj bude jeho neoddeliteľnou súčasťou! (A do NATO má vstúpiť aj Macedónsko a Slovensko ho v tom podporuje. Aké Slovensko? Jeho politici, ktorí zámerne zmarili referendum)!?

Páni poslanci, ako aj nestarnúci politický turista, kandidát na prezidenta republiky MUDr. Peter Osuský, CSc. dermatovenerológ, skôr ako predstúpite pred kamery, vysvetlite mladým ľuďom rozdiel medzi sionizmom a antisemitizmom, medzi fašizmom, ktorého splodil imperializmus (def. Trockij) a nacizmom? Prečo poslanec víta americkú vojenskú kolónu americkou zástavou na česko – slovenských hraniciach, a na druhej strane ide bojovať za polievačov pamätnej busty rodáka Vasiľa Biľaka. Nie je to tá najprimitívnejšia pretvárka najhrubšieho a najvulgárnejšieho pokrytectva? Totalita?! Alebo vari demokracia?!

Alebo, ak priamo v Bratislave sme odovzdali Krvavej mäsiarke z Balkánu vyznamenanie, ak s priateľským úsmevom a s úctou podporujeme tých, ktorí sa v tomto filozofickom duchu podieľali na krvavom prevrate na Ukrajine, a dnes ich nazývame (či musíme nazývať) demokrati, tak potom sa osobne – hrdo hlásim k tým extrémistom, ktorí nesúhlasia, aby sa aj z ich daní robili výlety len a len do koncentračných nacistických táborov. Pozrime sa aj na iné vyhladzovacie tábory!

A Ľubošovi Bláhovi (pri ktorom sedel istý pán, ktorý za ten čas, čo bol ministrom, poslancom, primátorom tak neskutočne zbohatol, že si už môže kúpiť aj pravdu na hociktorom slovenskom súde) odporúčam, aby sa tiež konečne psychicky upokojil. A začal aj uvažovať o tom, o kom a o čom hovorí. Ba niektorí nesmierne draho platení politológovia by to tiež už mohli konečne pochopiť. Nechodievajte na Dúhové pride, na exotické dovolenky, do exkluzívnych bordelov, neberte kokaín, heroín, nepite, nekupujte si vily, lode, ale poďte sa pozrieť na stav národa, ktorému vraj vládnete. Na tých mizerných úradníkov, ktorí sú tu na to, aby nás šikanovali, nie, aby nám slúžili, za čo si ich nadštandardne dobre platíme. A niektorí sú takí dobrí, ba priam geniálni, že majú aj tri, či štyri plné pracovné úväzky.

A začnite sa pomaly úctivejšie správať (či aspoň si postupne zvykať) k budúcemu predsedovi vlády. Lebo BRICS (Brazília, Rusko, India, Čína a Južná Afrika) sa môže rozrásť nielen o Francúzsko, Švédsko či Nemecko…, ale aj o Slovensko! A Marián Kotleba nebude musieť pohnúť ani prstom, všetko totiž až príliš hlúpo iniciatívne robíte (aj) za neho, resp. pre neho. To vy ste extrémisti! Vaše uvažovanie je len v polohe koho ako oklamať, zradiť, ogabať, nie, komu ako povedať pravdu, podržať ho, pomôcť a podeliť sa s ním… To vy ste nechali rozkradnúť túto krajinu už nielen zahraničnými nadnárodnými spoločnosťami, ale do týchto rozkrádačiek ste zapojili aj celé svoje rodiny, ba i vzdialené príbuzenstvo, dediny, mestečká, regióny, kraje…

Neodbočím, ak sa vás opýtam, milí politici, viete, ktorý štát je najviac nacionalistický, šovinistický, rasistický a militantný? Sefardovia by vám to vedeli povedať bez toho, aby ich niekto obvinil z protižidovských útokov, ohovárania, osočovania, klamstva, či znižovania dôveryhodnosti holokaustu a tak nejako podobne. A povedzte mi, lebo si nepamätám, ktoráže to strana mala vo svojom volebnom programe platenie študentských zájazdov do koncentračných táborov? Tak sa aspoň naoko držte svojich volebných sľubov. Tie vás totiž dostali do parlamentu. Alebo už ste tam a volič je vám opäť na štyri roky ukradnutý…?! Nech je vám KDH žiarivým príkladom hlúposti a nadutosti!

Právo matky? Právo dieťaťa? Trhnite si nohou. .. !

06.05.2020

Slovensko s dodržiavaním prijatých chárt z dielne Svetovej zdravotníckej organizácie, mám na mysli rôznych všeľudských práv, práv okolo zdravia, poskytovania zdravotníckych služieb, ktoré sú tlmočené v rôznych záväzných i nezáväzných dokumentoch a ktoré by mali členské štáty striktne garantovať, že ich budú aplikovať v praxi, je na tom viac ako zle. Aj napriek [...]

Anonymný krízový štáb. Alebo, ak Matovič dokáže znárodniť zdravotníctvo, bude mu všetko odpustené?

11.04.2020

Počas mimoriadnej situácie, samozrejme, je potrebné prijať aj mimoriadne opatrenia. Čím rýchlejšie, tým sú dopady miernejšie. Každá chyba, každé zaváhanie stoja štát obrovské materiálne škody, ale aj poškodenia zdravia, či až obete na ľudských životoch. (Morálne škody, ergo dopady, radšej ani nespomínam). Na takéto situácie pamätá aj Zákon č. 387/2002 Z. z. o [...]

Kto a čo stojí za masovým exodom Slovákov?

17.06.2016

A opäť sa nám sociálna demokracia, so svojimi predvolebnými billboardovými sociálnymi istotami, priam nehorázne smeje do tváre. Pod zámienkou, lebo inakšie sa to ani nedá nazvať, že len musí reagovať na zmenu strednej dĺžky života, pridáva občanom povinnosť pracovať o sedemdesiatdva dní dlhšie, ako tomu bolo doteraz. V súčasnosti ľudia do starobného dôchodku [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 35
Celková čítanosť: 169537x
Priemerná čítanosť článkov: 4844x

Autor blogu

Kategórie