Založ si blog

Kto si pôjde pozrieť historické priestory zámku v Ilave? Alebo, ako poštár začína objavovať už objavené. . . .

Dobré ráno, pán minister zdravotníctva Tomáš von Posterestante Drucker, ktorý kauzu sanitky posiela generálnemu prokurátorovi. Práve ste sa prebudili? Alebo vari sa len stále zoznamujete? Termín, kedy vám končí sto dní, sa blíži a všetci čakáme, kedy sa už konečne vraj krízový manažér, poriadne rozhýbe. K veci. Nech vám vaši poradcovia poradia aj to, že sanitky sa nútene odčlenili od nemocníc, aby neboli vraj stratové. A potom ich dali do iného finančného režimu a zázrak, začali zarábať, lebo už boli súkromné. Nesmierne strategický manažment v prospech napríklad aj Panama papers. Ba viete aj o tom, vážený pán krízovo-poštový minister, kto sa o tento stav, kedy „musíte“ komunikovať s GP, vlastne postaral? Odbornejšie povedané, kde sú základné gnozeologické korene dnešného krízového stavu? Opýtajte sa najmä vášho vážneho uchádzača o poradcovskú stoličku (lebo máte radi aj iné názory, nevadí, že už sú často až za hranicou myšlienkovej perverzity a dobre známe), ktorý už za nemalé peniaze radil všetkým, aby v zdravotníctve rozkvital „good busines“ – čiže, enem pro nás a pro naše deti – akýsi Tomáš Szalay. Ba dali ste sa aj počuť, že si posvietite na vývoz liekov v celej Európe…, ergo ich nedostatok, ale len na Slovensku! A viete kto túto až kriminálnu hlúposť ministrovi Uhliarikovi za 3000 euro mesačnej odmeny poradil? Nuž, bingo! Tomáš Szalay, ktorý kedysi mne osobne tvrdil, že jeho bývalá manželka Angelika Szalayová, je slovenská špička v liekovej politike (Viete, kto je absolútna špička? Doc. MUDr. Ján Bielik, PhD., a najmä prof. RNDr. Viliam Foltán, CSc.). On, aj s Petríkom Pažitným a Rudkom Zajacom (dotovaný Sorosovou nadáciou, Omnipublicom a najmä PENTOU) sa elegantne postarali, aby kríza prepukla až do dnešného úporného zháňania 700 miliónového dlhu. Dlhu, ktorý vraj zaplatí vláda, čiže my, občania, nie tí, ktorí dovolili peniaze vyviesť von. Pán krízový minister, zariaďte, aby tí, čo si zo zdravotníctva urobili špedičnú firmu vyvážajúcu naše obligatórne platby, ich doviezli opäť naspäť. A potom pôjdem za vami aj na kraj sveta… Lebo za kopcom fráz, grafov, štatistík sa dá všeličo ukryť. A niektorí vaši poradcovia sú v tomto maskovaní sprostej zlodejiny zasa úprimne povedané, priam geniálni. Aj preto potrebujú tých, čo majú nad kopcom nadhľad, raz a navždy umlčať.

Paľko Paška, vážený pán križiacky minister, ako bývalý poradca Rudka Zajaca však toto (príbuzenské) rozkrádanie doviedol až do úspešného, priam profesionálneho konca. Sám by však na to nestačil, preto za asistencie Riška Rašiho, ako aj jeho „červeného komisára“ ďalšieho Paľka, vedúceho služobného úradu MZ SR, Paľka Lazúra, ktorý dnes pri ňom sedí na dobre platenom fleku na košickom magistráte (Nuž, citová väzba sa nezaprie). A ako dopadne „kauza sanitky“? Obdobne, ako tomu bolo pri objasňovaní prípadu CT v Piešťanoch, kde dobre zaplatení experti poskytli taký posudok, že vlastne môžeme byť ešte radi, že za také smiešne peniaze, skoro až hlboko pod cenu, dokázalo vedenie nemocnice prístroj kúpiť?! Veď Slovač, chamraď jedna nevzdelaná, nakoniec zožerie všetko… A keď nie, tak kauzu prekryjeme inou. Na to máme Kotlebu, všetko sa napokon zvalí na neho, na extrémneho odroňa. A keď sa aj nič nenájde, tak sa jednoducho vymyslí. Veď ho už niekto z toho župana vyzlečie!

Rád by som vám, pán minister, dal na zamyslenie, prečo aj časť opozície, ktorá, i keď sa nevie dohodnúť ani len na tom, prečo by mala spolupracovať napríklad so spomínaným Kotlebom a jeho voličským elektorátom, si na jednej strane svoje zúbožené postavenie zaslúži, ale na druhej strane, by ste z nej nemali robiť až takú neschopnú bandu hlupákov. Áno, je to kontroverzné, má to v sebe veľa protirečení, ale tie vždy slúžili jedinému: zarobiť. A to je skutočne dobrý tmel. Však pani hlavou neustále potriasajúca pani Žitňanská. Pamätáte sa aj na faciálne „cuky“ Petra Weissa? A čo takto nasadiť si na istý čas antidepresíva a odísť na dlhší čas na oddychovú dovolenku…?! Exempla trahunt. (Bývalý predseda Najvyššieho súdu, ktorý sa nedal zlomiť, kúpiť, by o tom veľa, ale skutočne veľa vedel hovoriť. Nebude ale dlho trvať a z obvineného sa stane žalobca. A to isté tri dámy nerozchodia, ako aj rad ďalších politikov s kontami v daňových rajoch. O tom však budem písať v inom blogu).

Len nedávno som sa dobre pobavil, keď na poslaneckú kontrolu do Piešťan šiel aj poslanec NR SR, primátor Košíc MUDr. Richard Raši, PhD., MPH, ktorý je zároveň šéf predstavenstva Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, člen dozornej rady HC Košice, v ktorej od roku 2010 sedí aj Matthew Todd Lewis Grant Street 600 Pittsburgh, PA 152 19 Spojené štáty americké. A keď som pri ňom, popýtajme sa ho, ako sa dostal lekár k titulu PhD. na Technickej univerzite v Košiciach? Hádam nie vari len preto, lebo je členom jej Správnej rady, spoločne napríklad s JUDr. Zdenkom TREBUĽOM, Ing. Petrom ŽIGOM, PhD. (kliknite si na https://www.tuke.sk/tuke/univerzita/organy-univerzity/spravna-rada/postavenie-a-zlozenie-spravnej-rady) a budete prekvapení, koľko je na škole vo všetkých orgánoch, politických nominantov. Viac ich už hádam má len Slovenská zdravotnícka univerzita v Bratislave. Tá rozdáva tituly aj také, na ktoré nedostala akreditáciu, otvára štúdia, ktoré sú v prísne utajenom režime. A viete prečo? Lebo tiež neexistuje nijaká akreditácia. Niečo by nám o tom mohol povedať aj samotný minister Peter Plavčan, ktorý na takéto praktiky bol už dosť, veru dosť dávno upozornený, obdobne aj predseda AK pri MŠ SR profesor Ing. Ľubor Fišera, DrSc. A dnes sa tento problém od 8. marca 2012 suší, priam presúša, na GP a Policajnom riaditeľstve. Ba bola písomne upozornená aj Alianca Fiar play, bývalé vedenie Prezidentskej kancelárie, ktoré sa ani len neobťažovali odpísať, že nás majú niekde, viete čo… Že Úrad vlády nás 6 krát poslal s oznámením o porušovaní zákonov do levelu chronických sťažovateľov, nemusím veľmi zdôrazňovať. S byrokraciou na slovenský spôsob sa už stretol hádam každý. Niet čo vysvetľovať.

Pán minister Drucker, aj na vaše ministerstvo išiel veľmi podrobne napísaný list o priveľmi čudných praktikách, konajúcich sa na univerzite, ktorá patrí pod vaše priame riadenie. Pán Ing., JUDr. Jozef Ráž ho dal vybaviť tým ľuďom, na ktorých bola smerovaná sťažnosť. A výsledok? Nič sa nestalo, všetko je v zmysle zákona. V zmysle, zvykového zákona. My, čo máme moc, my máme aj pravdu! Začínam preto už tušiť, prečo z profesora P. Plavčana museli Smeráci urobiť ministra…. A vraj minister za SNS? To naozaj môže Andrejko Danko tvrdiť slaboduchým, hluchonemým dislektikom, na úrovni jeho morálnej inteligencie… (tým nechcem urážať ľudí so ZŤP, starám sa o jedného takéhoto rodinného príslušníka). Počkajme si, kedy a kde Andrej Danko získa titul PhD. Keďže sú obhajoby verejné, rád si jeho vypočujem.

Tak, a tomu sa už povie mať dostatočne silný žalúdok a hrošiu kožu. Po voľbách nešlo totiž Smeru o nič iné, len o bezprecedentnú infiltráciu do všetkých štruktúr spoločnosti a poistiť si všetko, kde siahla ich kradmá ruka. Veď Róbert Fico si ani len nedal minimálne veľmi skromnú podmienku Bugárovcom, aby vojnový štváč, predĺžená ruka Pentagonu, obhajca vraj „humanitárneho“ bombardovania v Juhoslávii, nebol v parlamente! Áno, František Šebej.

Vráťme sa však ešte na chvíľočku k „medicínskym problémom“. Richard Raši, ako lekár, musí vedieť, čo sú to psycho-sociálne determinanty zdravia? Čo je to behaviorálna medicína? Aj jeho žalúdok má istú kapacitu a je taktiež napojený na psychiku, ak nie je náhodu vesmírny klon. Dankovi vyoperovali kus žalúdka, lebo ani ten jeho akosi už nezniesol, ako sa jeho „páneček“ nakoniec po voľbách k svojim voličom zachoval. (Nech ma nikto neobviňuje z neznalosti, kedysi som tento predmet prednášal. Kliknite si na meno prof. Vladimír Kebza a jeho knihu Psychosociální determinanty zdraví).

Čo by na povolebnú zmenu správanie Andreja Danka asi tak povedal český komik Vlasta Burian: „Já jsem tajtrlík? Za prvně nevim, co to je, a za druhé mě to uráží …“ Sedí to. Presne na stotiny milimetra… Danko sa totiž už teraz ukázal ako nebezpečný, zelenú farbu a lacné frázy milujúci tajtrlík, ktorý nielenže zradil veľkú časť svojej voličskej základne, svojich predvolebných spolustraníkov (ktorí za ním vždy stáli len ako komparzisti), ktorých zahodil doslova (ospravedlňujem sa za výraz, ale eufemistickejší som nenašiel), ako použitý prezervatív. Prečo? Hádam si niekto nemyslí, že „jeho“ súčasní ministri boli aj jeho kandidátmi?! Navyše, na každé ministerstvo si dal natlačiť zo Smeru ešte aj ďalších, okrem už spomínaných ministrov, ktorí sú vlastne ministrami z družiny trojbypasového predsedu vlády, predsedu Klubu klikárov (Veď urobil 1004 klikov, bravóóó majstre, hodné standing ovation, a jeho klika postupne vymiera) tajtrlíkov, ktorí dostali i dozorné funkcie štátnych tajomníkov. Ba aj hovorcov dostal ako bonus, na ministerstve pôdohospodárstva V. Feika, a jemu robí hovorkyňu Čižmáriková, bývalá hovorkyňa MZ SR. Viete o tom, pán Andrej Dano, že sa dostala študovať na MPH (Slovenská zdravotnícka univerzita v Bratislave) bez toho, aby splnila kvalifikačné predpoklady?

Zhrnutie: Už je viac ako jasné, že sa SNS stala len akousi pobočkou SMERU-SD. A tak aj SNS do roka a do dňa skončí. Pobočky, ak sa stratia „zákazníci“, sa rušia všade na svete. Aj napriek tomu, že sa pán JUDr. Andrej Danko tvári ako nesmierne čestnými kopytami podkutý politik, lebo vymyslel, ako stačil sám seba pochváliť, aj „Košické programové tézy pre Slovensko“. Stojí za to si ich prečítať… Éj a ako stojí…. Ani sa len na sekundičku nezamyslel, ako silno to evokuje prijatý dokument – Košický vládny program, ktorý bol po roku 1948 pre Slovensko hotovou katastrofou. Stále dookola opakoval (zatiaľ len v minulom čase, verím, že sa už nevráti, ak má štipku pudu sebazáchovy a slušnosti) naučené klišé o tom, že Slovenská národná strana (SNS) je najstarším politickým subjektom na Slovensku. Že jej vznik sa traduje od 6. júna 1871. No a čo? Pán Danko nepochopil ten fakt, že strany, národy, štáty rozbíjajú a ničia presne takí ľudia, ako je on sám. Čiže, usmievaví, úprimne a čestne sa tváriaci (Gorbačov) zradcovia a kúpení tajtrlíci, ktorí nevedia, čo to je, ale budú až do ohlúpenia protestovať a protestovať, nevediac ani prečo!

Príklad za všetky. Nevie mi niekto povedať, prečo si svoje predsedo-parlamentské ústočká tak nechutne, ba až primitívne, brutálno-protestne, obtiera o pána Mariána Kotlebu? Veď za ním je vyše 200 tisíc Slovákov? Alebo im odmieta slúžiť ako predseda Národnej rady Slovenskej republiky? Tak nech im to povie otvorene, že pre neho oni nie sú žiadni Slováci, len akási extrémna zberba. A tu budem končiť s tým, s čím som začal. Lebo všetci sa boja toho, že extrémne spravodliví ľudia sa s nimi raz konečne prestanú „bafkať“ a celú Ficovsko-Paškovsko-Futejovsko-Širokého družinu pochytajú a zavrú do historického Ilavského zámku.

Právo matky? Právo dieťaťa? Trhnite si nohou. .. !

06.05.2020

Slovensko s dodržiavaním prijatých chárt z dielne Svetovej zdravotníckej organizácie, mám na mysli rôznych všeľudských práv, práv okolo zdravia, poskytovania zdravotníckych služieb, ktoré sú tlmočené v rôznych záväzných i nezáväzných dokumentoch a ktoré by mali členské štáty striktne garantovať, že ich budú aplikovať v praxi, je na tom viac ako zle. Aj napriek [...]

Anonymný krízový štáb. Alebo, ak Matovič dokáže znárodniť zdravotníctvo, bude mu všetko odpustené?

11.04.2020

Počas mimoriadnej situácie, samozrejme, je potrebné prijať aj mimoriadne opatrenia. Čím rýchlejšie, tým sú dopady miernejšie. Každá chyba, každé zaváhanie stoja štát obrovské materiálne škody, ale aj poškodenia zdravia, či až obete na ľudských životoch. (Morálne škody, ergo dopady, radšej ani nespomínam). Na takéto situácie pamätá aj Zákon č. 387/2002 Z. z. o [...]

Kto a čo stojí za masovým exodom Slovákov?

17.06.2016

A opäť sa nám sociálna demokracia, so svojimi predvolebnými billboardovými sociálnymi istotami, priam nehorázne smeje do tváre. Pod zámienkou, lebo inakšie sa to ani nedá nazvať, že len musí reagovať na zmenu strednej dĺžky života, pridáva občanom povinnosť pracovať o sedemdesiatdva dní dlhšie, ako tomu bolo doteraz. V súčasnosti ľudia do starobného dôchodku [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 35
Celková čítanosť: 169542x
Priemerná čítanosť článkov: 4844x

Autor blogu

Kategórie