Založ si blog

Utajení „kukláči“, na našich neutajených blogoch, sú vždy len „víťazní hrdinovia“! ?

Aký je rozdiel medzi „blogerom“, ktorý nenapíše ani jeden blog, ale každý iný názor, rozumejme, názor, ktorý sa mu nepáči, rozpráši všetkými dostupnými (povolenými) i nedostupnými (nepovolenými) prostriedkami? A viete prečo si dokáže takýto „kritický oponent“ priam s rozbehom do každého kopnúť? Lebo si nasadí kuklu a začne beztrestne robiť „poriadky“ podľa svojich predstáv, lebo si myslí, že ho anonymita chráni pred odhalením. A myslí si správne? Lebo sme mu to umožnili? Pripomína mi to akurát len tých ľudí, ktorí v noci vstúpia napríklad na benzínovú pumpu, kde má službu útla žena, dokopú ju a zoberú jej všetky peniaze. A tá môže byť akurát len rada, že prežila…

Takýto utajený bloger (nazvime ho psycho-terorista) chce niekomu aspoň takto zobrať jeho názor, a poriadne ho za to aj potrestať, rozumejme, vlastne akurát len pekne, ako som už spomenul, s rozbehom dokopať, vymlátiť mu jeho názor z hlavy svojou strojenou agresivitou. (Ak by ste ho však stretli niekde na ulici, zistili by ste, že je to len obyčajný, zamindrákovaný nímand, ktorého môžete možno akurát len poľutovať, lebo škoda každej sekundy sa ním zaoberať). Už v rímskom práve platila zásada: Audiatur et altera pars, nech je vypočutá aj druhá strana. (Alebo budeme vypočúvať akurát len utajených svedkov, čo spievajú len preto, aby nedostali napríklad doživotný trest)?!

Platí však aj ďalší princíp, čím viacej demokracie, tým viacej zodpovednosti. Sloboda, demokracia, to by nemala byť napríklad sloboda chrapúnstva, hrubého nátlaku, ponižovania, zosmiešňovania, vulgarity, zlorečenia, obviňovania, klamania, podvádzania, až zbesilého kopania (aký je rozdiel niekoho fyzicky alebo psychicky dokopať)? Začínam mať pocit, že takýto ľudia sú buď zle vyliečení, neliečení etylici, narkomani, paranoici s narcistickou poruchou, či s istou formou oligofrénie, spojenej s utkvelou predstavou niekomu za každú cenu bezdôvodne uškodiť, alebo „len“ sa aj touto formou realizovať, ukájať, uspokojovať, vyrovnávať sa s vlastnými problémami tým, že ich bez akéhokoľvek prejavu súcitu, posunujú na druhých. Alebo sú takýto ľudia naozaj presvedčení o tom, že zlom, dosiahnu dobro?

Preto páni administrátori, pokúste sa vylepšiť toto diskusné prostredie, fórum slobodných názorov tak, že nikto nebude môcť vstupovať do diskusného ringu s kuklou na hlave. A potom nemusíte nikoho upozorňovať, aby rešpektoval isté zásady, princípy korektného dialógu. Bude to tiež znamenať samoočistný proces. Ďakujem.

PS
Všetkým utajeným, zakukleným, hanbiacim sa za svoj názor podpísať, ale nebojácne ho nahlas povedať pri ubezpečení sa, že sa im preto nič nemôže stať, odporúčam prečítať si knihu od autorky Natálii de Lemeny Makedónovej – „VEČNÉ ZÁKONY“ – http://www.vecnezakony.weblahko.sk/Vecne-zakony-1_-2.html Hádam možno aj pochopia, že takto to nefunguje. Vy, anonymní, kopajúci „hrdinovia“.

Právo matky? Právo dieťaťa? Trhnite si nohou. .. !

06.05.2020

Slovensko s dodržiavaním prijatých chárt z dielne Svetovej zdravotníckej organizácie, mám na mysli rôznych všeľudských práv, práv okolo zdravia, poskytovania zdravotníckych služieb, ktoré sú tlmočené v rôznych záväzných i nezáväzných dokumentoch a ktoré by mali členské štáty striktne garantovať, že ich budú aplikovať v praxi, je na tom viac ako zle. Aj napriek [...]

Anonymný krízový štáb. Alebo, ak Matovič dokáže znárodniť zdravotníctvo, bude mu všetko odpustené?

11.04.2020

Počas mimoriadnej situácie, samozrejme, je potrebné prijať aj mimoriadne opatrenia. Čím rýchlejšie, tým sú dopady miernejšie. Každá chyba, každé zaváhanie stoja štát obrovské materiálne škody, ale aj poškodenia zdravia, či až obete na ľudských životoch. (Morálne škody, ergo dopady, radšej ani nespomínam). Na takéto situácie pamätá aj Zákon č. 387/2002 Z. z. o [...]

Kto a čo stojí za masovým exodom Slovákov?

17.06.2016

A opäť sa nám sociálna demokracia, so svojimi predvolebnými billboardovými sociálnymi istotami, priam nehorázne smeje do tváre. Pod zámienkou, lebo inakšie sa to ani nedá nazvať, že len musí reagovať na zmenu strednej dĺžky života, pridáva občanom povinnosť pracovať o sedemdesiatdva dní dlhšie, ako tomu bolo doteraz. V súčasnosti ľudia do starobného dôchodku [...]

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 35
Celková čítanosť: 169348x
Priemerná čítanosť článkov: 4839x

Autor blogu

Kategórie