Založ si blog

Erik nie je Erika

Vraj krížová kontrola. Takto sa Smer chce ubezpečiť, že vládnutie „cudzích“ ministrov nebude pre nich také jednoduché a samozrejmé. (A pritom sú to tí istí ľudia, ktorí, o.i., úspešne blokovali aj obsadenie postu šéfa NKÚ). Týmto opatrením však Smer zabije tri muchy jednou ranou.

Prvá rana. Bude im do všetkého vŕtať, snoriť, kritizovať, vyťahovať (akože) kauzy, aby mohli povedať, „vidíte, veď aj oni kradnú…“. Chcem taktiež už konečne uveriť, že to nikdy viac nebude zámerne, že to nikdy nebude z dôvodu, aby poukázali, že výber „cudzieho“ ministra sa strane, ktorá ho nominovala, nepodaril. Alebo, po toľkých skúsenostiach, by som týmto smerom nemal už, či ešte ďalej, uvažovať…?!

Druhou „muchou“ bude naplnenie ambícií príliš veľkého, po funkciách a honoroch priam nadržaného počtu ľudí, ktorí si predsa taktiež zaslúžia vďaku a sociálne istoty.

A treťou ranou je očakávanie, že z balíka peňazí, ktorým bude „cudzí“ minister presadzovať svoje zámery, úlohy, potreby, kvapne niečo aj im. Tak po bratsky…

Čo ma však na celej tejto „pondelkovej inscenácii“ najviac vyrušuje je fakt, ako sa neslušne, ba až výsmešne pohrdlivo, už teraz k vládnym „cudzincom“ správajú. Mám tú česť poznať profesora Petra Plavčana osobne. Nie rok, ale veľmi, veľmi dlho, až sme sa dopracovali k tykaniu. Skúsený odborník, vynikajúci človek. A vari práve preto mu Smer za kontrolóra dohodil na ministerstvo školstva bývalého redaktora TV Markíza, ktorý si odkrútil isté roky vo vysokých hovorcovských funkciách strany Smer, Erika Tomáša?

Viac Erikov nepoznám, ale poznám šarmantnú Eriku Barkolovú, ktorá vyštudovala podnikový manažment na Ekonomickej univerzite v Bratislave a marketing na Fakulte masmediálnej komunikácie v Trnave. Aj keď Erik vyštudoval učiteľský smer (biológia a geografia) na Prírodovedeckej fakulte UK, nikdy sa učiteľom nestal. Ísť učiť deti zemepis a biológiu na základnú školu niekde v Humennom, odkiaľ pochádza, sa mu akosi nepozdávalo. Preskočil všetko, čo preskočiť mohol, resp. mu dovolili a po náročnej práci pre stranu Smer, dostal peknú „štátnotajomnícku“ výslužku do svojho životopisu. Na rozdiel od jej bývalého kolegu, redaktorka Erika Barkolová sa v TV Markíza zaoberala problematikou zdravotníctva. Nikdy však svoju tému nebulvarizovala, nikdy z ničoho neurobila trhák, škandál, možno aj preto bola nakoniec odídená… Mal som tú česť s ňou spolupracovať, takže, nefabulujem.

Strane predsedu SNS doktora A. Danka preto navrhujem, aby za štátnu tajomníčku na Ministerstvo zdravotníctva SR nominoval práve Ing., Mgr. Eriku Barkolovú. Na rozdiel od Erika Tomáša, bude oveľa dôstojnejšou persónou, ako čo do intelektuálneho, morálneho, tak aj estetického zážitku.

Právo matky? Právo dieťaťa? Trhnite si nohou. .. !

06.05.2020

Slovensko s dodržiavaním prijatých chárt z dielne Svetovej zdravotníckej organizácie, mám na mysli rôznych všeľudských práv, práv okolo zdravia, poskytovania zdravotníckych služieb, ktoré sú tlmočené v rôznych záväzných i nezáväzných dokumentoch a ktoré by mali členské štáty striktne garantovať, že ich budú aplikovať v praxi, je na tom viac ako zle. Aj napriek [...]

Anonymný krízový štáb. Alebo, ak Matovič dokáže znárodniť zdravotníctvo, bude mu všetko odpustené?

11.04.2020

Počas mimoriadnej situácie, samozrejme, je potrebné prijať aj mimoriadne opatrenia. Čím rýchlejšie, tým sú dopady miernejšie. Každá chyba, každé zaváhanie stoja štát obrovské materiálne škody, ale aj poškodenia zdravia, či až obete na ľudských životoch. (Morálne škody, ergo dopady, radšej ani nespomínam). Na takéto situácie pamätá aj Zákon č. 387/2002 Z. z. o [...]

Kto a čo stojí za masovým exodom Slovákov?

17.06.2016

A opäť sa nám sociálna demokracia, so svojimi predvolebnými billboardovými sociálnymi istotami, priam nehorázne smeje do tváre. Pod zámienkou, lebo inakšie sa to ani nedá nazvať, že len musí reagovať na zmenu strednej dĺžky života, pridáva občanom povinnosť pracovať o sedemdesiatdva dní dlhšie, ako tomu bolo doteraz. V súčasnosti ľudia do starobného dôchodku [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 35
Celková čítanosť: 169058x
Priemerná čítanosť článkov: 4830x

Autor blogu

Kategórie